Tervetuloa Metsästysseura ILO ry.n sivuille!

Metsästysseura ILO on Huittisissa toimiva metsästysseura, joka on perustettu vuonna 1925. Seurassa on jäseniä 395 mukaan luettuna koejäsenet ja kunniajäsenet.
Seuran käyttöön on vuokrattu metsästysmaita noin 19000 ha ja sillä on omistuksessaan puolet Mansikkamäen ampumaradasta ja Irjanpirtti-nimisestä kiinteistöstä, jota käytetään kokouspaikkana ja ulkorakennuksessa olevaa lahtivajaa saaliin käsittelyssä. Lisäksi seuralla on Ylistenjärven rannalla sijaitseva kiinteistö, jossa on mökki, sauna ja grillikatos.

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

Hirviporukoiden kisa 27.8.17 klo 12.00 Mansikkamäki

Muistattehan kisan sunnuntaina. Kaikki porukat mukaan iloisin mielin. Pääasia on yhdessäolo ja rehti kilpailu.

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

Hirvi- ja Peurakokous 13.8. Pellonpuiston koulu

Papereiden tarkistus ja ilmoittautumiset klo 18.30
Varsinainen kokous klo 19.00
Päätetään hirvi- ja peurametsästys asioista tulevalla kaudella.

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

Johtokunnan ja hirvipäälliköiden yhteinen kokous 6.8. klo 16.00 Ilonrannassa

Yhteiskokous aikaisempaa aiemmin jahdin aloitusajan muuttumisen vuoksi.

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

6.8.2017 KESÄKOKOUS

Metsästysseura Ilo r.y.
Sääntömääräinen kesäkokous

Aika: 6.8.2017 klo 18.00
Paikka: Ilonranta, Äijäntie 29, Sastamala, Ylistenjärvi

ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja ääntenlaskijaa

4. Vieraskortti

5. Kausikortti

6. Riistan rauhoitukset ja saaliskiintiöt

7. Pienpetokilpailun 2016 tulokset ja arvonta

1.
2.
3.
4.
5.
6. arvonta
7. arvonta

8. Vuoden 2016 toimintakilpailun tulokset,

Voittajalle pokaali, kolmelle ensimmäiselle ja yhdelle arvonnasta lehtipalkinto, Metsästys ja Kalastus vuosikerta.
1.
2.
3.
4. arvonta

9. Toimintakilpailun ja pienpetokilpailun jatkaminen

10. Kannustusraha pienpetojen metsästäjille ( kettu, supi, minkki ja näätä )

11. Hirviasiat

12. Kaurisjahti

13. Muut asiat

14. Kokouksen päättäminen

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

Vapepa

Vapepa järjestää syksyllä 2017 Vapaaehtoisen pelastuspalvelun peruskurssin ja etsintäkurssin. Etsintäkurssin ajankohta on jo tiedossa, 6-7.10. Huittisten Irjanpirtillä. Peruskurssin ajankohta selviää myöhemmin. Kurssit eivät vaadi aikaisempaa osaamista, mutta ne ovat edellytyksiä vapepa-hälytyksillä toimintaan. Osallistumismaksu noin 20€ tarkemmin vapepa.fi sivuilla. Ilmoittautuminen Ilon vapepa yhteyshenkilöiden kautta tai omatoimisesti vapepa.fi sivuston kautta.

Vapepassa on käytössä sähköinen OHTO – järjestelmä, jonka kautta hälytykset tulevat tekstiviestillä. Mikäli koet että voisit toimia vapepassa, esimerkiksi apuna kadonneen henkilön etsinnöissä, sinun tulee olla kirjautunut OHTOon. Kaikki vapepa hälytykset tulevat vain ja ainoastaan virallista tietä, tämän järjestelmän kautta.

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

Kevätkirje ja jäsenlaskutus

Metsästysseura Ilon jäsenkirje
KEVÄT 2017

Kesä tulee hitaasti, mutta varmasti. Ampumaradalla toiminta on alkanut pienten alkuhankaluuksien jälkeen aktiivisesti ja välillä mielenkiintoisessa säässä. Harvemmin sitä hirviammuntaa radalla ammutaan sakeassa lumisateessa, ainakaan toukokuussa.
Kevätkausi harrastettiin vaihtelevalla menestyksellä Eko-Aims ammuntaa. Se antaa hyvää pohjaa liikkuvan hirven ammuntaan ja myös aseenkäsittelyyn. Toivottavasti jokainen jahtipäällikkö sai kannustettua oman porukkansa harjoittelemaan ja viettämään yhteisiä iltoja Irjanpirtillä.
Seuralla on nykyisin myös käytössään, ajan henkeä seuraten, facebook-ryhmä. Jokainen jäsen on oikeutettu olemaan mukana suljetussa ryhmässä, johon siis ylläpitäjät voivat hyväksyä jäsenet mukaan. Sivuilla on mahdollista keskustella, jakaa tietoa ja kuvia harrastuksesta. Toivottavasti siitä kehittyy hyvä lisä toimintaan, ei vain pienen porukan keskustelupalsta. Tiedottamista tulee edelleen kehittää, myös sihteerille päin. Asioita ei voi viedä eteenpäin, jos esim. toimikunnat eivät informoi päätöksistään. Parempaan suuntaan kuitenkin mennään toivottavasti tulevaisuudessa.
Metsästäjäliiton johdossa tapahtui kovasti muutoksia kevään aikana. Tulevaisuus näyttää, miten asiat lähtevät kehittymään, mutta uusi puheenjohtaja Tuomas Hallenberg vaikuttaa erittäin innostuneelta ja asiaansa perehtyneeltä sekä asiantuntevalta mieheltä, vaikka antaa
ulkokuoreltaan ja ensivaikutelmaltaan hiljaisen ja ujon kuvan itsestään. Varapuheenjohtaja Ilkka Mäkelä onkin meille jo tuttu Saarioisten ajaltaan. Häneltä löytyy todella vankkaa osaamista yrityksen ja suuren organisaation eteenpäin viemiseen. Voimme luottaa, että liittoa viedään nyt rakentavassa hengessä eteenpäin ja tulevaisuus on turvattu. Toiminnanjohtaja valitaan kesän alussa ja erittäin päteviä hakijoita oli runsaasti. Liiton talous on kunnossa ja asioita viedään nyt eteenpäin voimakkaasti ja viisaasti. Liiton jäsenmaksuun ei tullut korotuksia. Liittohallituksessa meitä edustaa nyt Satakunnan piirin puheenjohtaja Timo Lähdekorpi.
Tässä muistuttaisin taas, että seura on siirtynyt toiminnassaan Metsästäjäliiton ylläpitämään jäsenrekisteriin. Jokainen voi tarkistaa omat tietonsa ja lisätä puuttuvat mm. syntymäaikansa ja sähköpostiosoitteensa sinne. Syntymäaika on tarpeellinen, kun esim. jäsenten keski-ikää lasketaan sekä yhdistyslaki antaa siihen tietyt määrittelyt. (Tällä hetkellä suurin osa jäsenistä on syntynyt 1.1.1900.) Sähköpostiosoite ja puhelinnumero helpottavat kovasti tiedonkulussa ja mm. jäsenmaksulaskut voisivat tulla edullisemmin sitä kautta. Vielä rekisteri ei ole lähelläkään sellaista valmiutta, jotta näin voitaisiin toimia. Sisään pääsee omalla nimellä ja metsästäjäliiton metsästyskortin numero+ postinumero. Salasanan voi myös käydä muuttamassa haluamakseen itse. Voit myös ilmoittaa sihteerille puuttuvat tiedot, niin hän kirjaa rekisterin kohdaltasi ajan tasalle. Rekisterissä on tiedot saaduista merkeistä ja huomionosoituksista, nekin on hyvä tarkistaa kohdalleen. Erityisesti syksyn riistakortissa viimeistään on hyvä tiedottaa sihteeriä puuttuvista tiedoista.
Peura- ja hirvikanta on jahdin jälkeen kanta-arvion mukaan entisestään kasvanut. Anottuja lupamääriä onkin kasvatettu ja odotamme päätöksiä pian. Myös hirvieläin metsästykseen osallistuvien määrä on kasvanut. Viime kauden lupamäärät täytimme 100% eli todella hyvin ja onnistuneesti. Erityiskiitoksen tästä varmasti ansaitsevat jahtipäälliköt, jotka onnistuivat kannustamaan joukkonsa hyvään suoritukseen.
Seuran kotisivut sisältävät tietoa toiminnasta. Salasanan ——- takana on myös pöytäkirjat ym. viralliset päätökset. Kotisivuilta löytyy Ilonrannan vuokrauksesta vastaavan puhelinnumero sekä vieraskortin maksutiedot. Lisäksi sieltä löytyy Satakunnan piirin järjestämistä koulutuksista runsaasti tietoa, jota löytyy tietysti myös Satakunnan piirin sivuilta. Kannattaa osallistua näihin hyviin koulutuksiin. Ne sisältyvät meidän maksamiin jäsenmaksuihin eli ovat pääsääntöisesti ilmaisia osallistujille.
Ilonrannassa on tehty paljon töitä kevään aikana ja mökki pikkuhiljaa siistiytyy ja mukautuu oikealle vuosituhannelle. Vielä työtä on paljon, mutta ei sitä Roomaakaan rakennettu yhtäkkiä.
Loppuun laitan vielä tärkeimpiä puhelinnumeroita ja yhteystietoja sekä mielenkiintoisia saalistilastoja.

Seuran puheenjohtaja Heikki Virtanen puh. 040-5723327
Varapuheenjohtaja Olli Laitinen 044-5657114
Sihteeri Helena Manninen 050-5502806

Johtokunnan jäsenet Jyrki Aaltonen, Juha Isokyykö, Juha Koskinen, Ville-Pekka Rämö, Kari Turto, Martti Vahela
Hirvisihteeri Ilkka Lahti
Maarekisterinpitäjä Pasi Virtanen 040-5500116
Lahtivaja- ja majaisäntä Ville-Pekka Rämö 040-5776758
Ampumaradan isäntä Juha Ikola 040-8405080
Nettisivujen ylläpitäjä Kalle Tiuttu 044-0566856
Mökin vuokraus Raija Ala-Juusela 02-569291

Jäsenkirjeen mukana tuli myös jäsenmaksut.
Kunniajäsenten 12,50 € maksu on edelleen vapaaehtoinen maksu. Se sisältää liiton ja piirin jäsenmaksun, siihen liittyvät edut mm. Jahtilehti 5 kertaa vuodessa, vakuutukset ja koulutukset.
Keskitetty jäsenlaskutus ja sen hoito liiton puolesta on ollut vielä hiomisen alla ja virheitä tapahtuu. Nytkin laskuun liitetyt tekstit ja määräämäni eräpäivät muuttuivat lähetyksen yhteydessä, mutta palautetta on annettu ja parempaan päin toiminnassa mennään. Pahoittelut ilmenneistä virheistä.
Terv. sihteeri

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

Kilpailupäivät 2017

KILPAILUPÄIVÄT

Rhy:n mestaruuskilpailut 2017

Metsästyshaulikko Vampula ma 29.5. klo 17.00
Hirvi 4+6 Honkamäki su 4.6. klo 13.00
Skeet 50 kiekkoa Honkamäki ma 5.6. klo 17.00
Luodikko 5+5 Mansikkamäki ma 12.6. klo 18.00
Pienoishirvi Mansikkamäki pe 30.6 klo 17.00
Mets. Trap Mansikamäki To 6.7. klo 17.30

Joukkuekilpailuun kolme tulosta.( Rhy:n luodikko alle 20 v. saa suorittaa myös pienoiskiväärillä.)
HUOM! Metsästyskortti mukaan. Rhy:n kilpailuista luettelo Kulmalalle, jotta voi hankkia palkinnot jo ennen kokousta ja myös jakaa ne aiemmin.

Maksut Haulikkolajit 10 €
Skeet 10 €
Luodikko 6 €
Hirvi 6 €

La 15.7.2016 Ms Revon mestaruuskilpailut

La 5.8.2016 Huittisten kaupungin mestaruuskilpailut
Iso hirvi klo 13.00 ja Pieni hirvi klo 14.30

To 6.7.2016 klo 17.30 Huittisten kaupungin mestaruus trap. järj. Ilo ja Paukku ei osanottomaksua, kaupunki hankkii palkinnot Martti Vahelan ja Paavo Kantosen toimesta , jotka hoitavat myös ilmoituksen
Lauttakylä-lehteen.

Ms Ilon mestaruuskilpailut 2017

Ma 26.6. klo 18.00 Luodikko
La 12.8. klo 12.00 Hirvi
La 12.8. klo 13.30 Pienoishirvi
Su 27.8. klo 12.00 Hirviporukoiden välinen (75 m matkalta, suoritus normaalin harjoitusmaksun mukaan).

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

Maansa seuralle vuokranneet MAANOMISTAJAT

Tervetuloa saunomaan ja uimaan Ilonmajalle 2.7.- 6.8. sunnuntaisin klo 15-18. Seura tarjoaa makkarat ja limut.
Ms-Ilo-280617-2-1.jpg

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

3.5.2017 hirviammunnat peruttu radan rikkoutumisen takia!

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti

Hirviammunnat 2017

Hirviammunnat alkavat Mansikkamäessä 3.5. ja vuorot ovat seuraavat:
3.5. ja 10.5. Suttila
17.5. ja 24.5. Suontausta
31.5. ja 7.6. Korkeakoski
14.6. ja 21.6. Huhtamo
28.6. ja 5.7. Lintukangas
12.7. ja 19.7. Rekikoski
26.7. ja 2.8. Saviojanmaa
(lisäksi kaksi ammuntaharjoituspäivää 9. ja 16. 8. , Ilo ja Paukku vastaavat niistä.)
Ammuntakortteja 2017 saa radalta ja/tai sihteeriltä.

Tallennettu kategorioihin Uncategorized | Jätä kommentti