Hirvikokouksen päätöksiä

Hienoisella viiveellä saatiin nämäkin asiat tänne näkyviin. 25.8 pidetyssä kokouksessa tehtiin päätöksiä seuraavasti;

Hirvijahti 2019

Hirvijahdin säännöt 2019 otettiin käyttöön sellaisenaan. Nyt kerätään kokemuksia käytännöistä ja tarvittaessa parannetaan tulevaisuudessa.

Peijaisiin ammutaan seuralle 3 hirven vasaa. Jahti toteutetaan yhteisjahtina 1.12 jälkeen, vaikka jollakin porukalla olisi vielä oma jahti kesken.

Erillistä sarvirajoitusta hirvelle ei otettu käyttöön, terve järki ammuttavan eläimen valinnassa on oleellisempaa kuin ainoastaan piikkien lukumäärä.

Peurajahti 2019

Peurajahdin säännöt otettiin käyttöön sellaisenaan. Kerätään kokemuksia ja parannetaan tarvittaessa.

Lupia saatiin anotusti 370 kappaletta, eli 240 aikuista ja 260 vasaa.

Erittäin vahva suositus pukkien säästämiseen ja pukit voidaan ampua 1.12 ja sen jälkeen. Tähän poikkeuksena piikkipukit (1+1 ja 1+2 sarvet, vain toinen puoli haaroittunut tai selvästi epämuodostunut). Jahti painotetaan vasoihin ja naaraisiin.
Kirjoittajan huomautus; Riistakeskuksen suosituksen mukaisesti nyt alkukausi tulisi ampua vasoja, silloin naaraat vapautuvat myös metsästettäviksi. Vasajahti on nyt paljon helpompaa pelloilta kuin tammikuun pakkasissa.

Peurajahdin säännöistä nostetaan esille se, että ampumalla kokonaisen luvan viimeistään 31.12.2019, saa ylimääräisen 0,5 lupaa käyttöönsä. Tällä kannustetaan nyt vasajahtiin, kun lupamäärät ovat kasvaneet selvästi aiemmista vuosista.

Käytännön esimerkki tilanteesta;

Vaihtoehto 1; emä ja vasa tulevat peltoon. Metsästäjä voi suorittaa riistalaukauksen ja ampua vasan. Mikäli riistalaukaus on onnistunut ja saalis on käynyt eräksi, voi hän ampua myös naaraan samalla kertaa jos tilanne tarjoutuu. Jos vasa kävi eräksi, eikä naaraasta tarjoutunut tilaisuutta, tai ampuu pukin metsästyksenjohtajan ohjeen mukaisesti, voi aikuisen ampua viimeistään 31.12.2019 samalla luvalla. Jos koko lupaa ei saa ammutuksi täyteen ennen vuoden vaihdetta, on metsästäjällä käytössään metsästysoikeus vain yhteen koko lupaan ja hänellä on jäljellä vain toinen vasa.

Vaihtoehto 2; Metsästäjä ampuu mullin viimeistään 31.12.2019. Metsästäjällä on käytössään vasan metsästysoikeus 31.1.2020 asti.

Vaihtoehto 3; Metsästäjä käyttää metsästysoikeutensa tammikuussa aikuiseen peuraan tai kahteen vasaan. Hänellä ei ole käytössään enempää metsästysoikeuksia.

Muita päätöksiä kokouksessa

Nahat toimitetaan entiseen tapaan lahtivajalle. Lahtivajassa pidetään jäähdytys koko kauden päällä kelin vaatiessa. Lahtivajan avain on koodilukollisessa lokerossa oven vieressä. Koodin saat omalta metsästyksenjohtajaltasi. Jokaisen metsästäjän tulisi ilmoittaa metsästäjänumeronsa Pasi Virtaselle Oma Riista -palvelun hyödyntämiseksi. Talvikarvassa olevia peuran häntiä voi toimittaa Mikko Arolle.

Kategoria(t): Hirvi Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa