Jauhelihamylly

SYÖTTÖKIERUKAN KASAUS

laita ruuvi, terä ja reikälevy kuvan 1 mukaisesti. Terän leikkaava pinta päin reikälevyä. Kiristä käsikireyteen ja kun liha alkaa tulla läpi, kuvan 2 avaimella koitetaan kireys. (vähän reilu käsikireys on ok) MYLLYÄ EI SAA PYÖRITTÄÄ KUIVANA, TERÄ MENEE PILALLE

SYÖTTÖLAPOJEN ASENNUS

laita syöttäjänlavat paikalleen kuva 3, kuvassa 4 nuolen osoittama ruuvi paikalleen ja kiristä kuvassa 2 olevalla avaimella, (vähän reilu käsikireys)

JAUHAMINEN

MYLLYÄ EI SAA PYÖRITTÄÄ KUIVANA, TERÄ MENEE PILALLE, MYLLYYN EI SAA LAITTAA LUUTA

  • Kaikki osat asennuttu mylly valmis jauhamiseen.
  • Kun liha tulee läpi, kireyden koestus syöttökierukasta
  • Ensimmäisenä tulleesta lihasta kannattaa laittaa pieni määrä sivuun, saattaa sisältää pesujäämiä.
  • Paremman lihanlaadun saa, jos jauhaa kahteen kertaan, ensiksi isoreikäisellä levyllä.
  • Jos mylly tukkeentuu jänteistä ja syöttökierukka pitää avata, pitää syöttökaukalo tyhjentää ennen avausta. Syöttöruuvia ei välttämättä saa takaisin paikalleen, kun lihat valuneet syöttökierukan uraan.

PESU

Myllyn vieressä olevasta letkusta tulee vain kuumaa vettä

Pura myllystä irto-osat, pese osat ja jätä viereiselle pöydälle kuivumaan, huuhtele myllystä kuumavesiletkulla isoimmat liat pois, laita kuvassa 5 oleva valkoinen tulppa paikalle, kuuma vesi ja pesuaine (esim. Fairy) myllyyn ja anna hetken liota, tulppa pois ja vesi pois myllystä, harjaa samalla kun vesi valuu (VESSAHARJAN NÄKÖINEN) ruuvin reikä niin että kaikki lika irtoaa ja huuhtele kuumalla vedellä, lopuksi kallista myllyä, että vesi tulee pois ja jätä kansi auki. 

ROISKELEVY JA LASKUTASO

Roiskelevyllä saat estettyä roiskeiden lentelyn jauhamisen aikana ja myllyn alla olevan levyn voi vetää ulospäin ja siihen voi laittaa lihalaatikon jauhetulle lihalle